Brigitta

Brigitta

Brigitta (5.5% alc) is een fruitbier van gemengde gisting met blauwe bessensap

Ook Brigitta is vernoemd naar een sterke vrouw, namelijk mijn grootmoeder. Het is een ‘kettle sour’ bier met gemengde vergisting en toevoeging van blauwe bessen. Eerst werd het bier verzuurd door middel van melkzuurbacterie, een proces dat ook voor roodbruin-bieren wordt geruikt. Hierna vindt een gewone vergisting plaats. Brigitta wordt gemaakt met haver, gerst en Sloveense aromahop. Aan het bier is blauwe bessensap toegevoegd voor een leuke zure fruitsmaak.

Sfeerbeeld bierflesjes
Sfeerbeeld

Brouwerij BlommeCaes is ontstaan in 2017 als een hobby-project. Ik ging toen aan de slag met een startpakket ‘bierbrouwen’ en begon al snel te experimenteren met een aantal eigen recepten.

Om mijn theoretische kennis te verbeteren volgde ik in 2018 in avondonderwijs bij CVO Brussel een cursus fermentatietechnieken. Met behulp van de geleerde technieken brouw en verfijn ik nu maandelijks de verschillende recepten.

Tripel Johanna is het eerste recept dat onze woonkamer heeft verlaten en ook te koop is in de regio Gent. We maken hiervoor gebruik van Brouwerij Craywinckelhof die het recept in grotere oplage voor ons brouwt. In December 2020 breiden we het assortiment uit met Brigitta, een verzuurd fruitbier & een Limited Edition Johanna – gerijpt op whiskey-vaten.

Blijf op de hoogte!

Wil je meer weten over onze Brouwerij en op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!