De Brouwerij

Onze brouwerij is in totaal 8m² groot, wat het 1 van de kleinste brouwruimtes (misschien wel de allerkleinste?) maakt. De brouwinstallatie is volledig zelf gebouwd door middel van verschillende onderdelen die apart werden aangekocht. Onze brouwerij is electrisch gestuurd, vrij uniek voor een brouwerij met deze omvang. Wij maken volop gebruik van de energie uit zonnepanelen door steeds overdag te brouwen, er is ook volop hergebruik van regenwater om het waterbruik te beperken.

De brouwerij is volledig geautomatiseerd door een Raspberry Pi-minicomputer, wat ons toelaat temperatuur digitaal op te volgen en te regelen. We maken hiervoor gebruik van eigen software, en werken dus volledig op maat.

Afvullen en etiketteren doen we manueel ter plaatse. Op termijn willen we hiervoor een kleine bottel & sticker installatie aankopen. Er zijn ook plannen voor een extra opslagruimte waar we met houtrijping willen gaan experimenteren.

De brouwerij is te bezichtigen op aanvraag, stuur hiervoor een mailtje naar brouwerij@tripeljohanna.be

Brouwinstallatie

Brouwen voor derden, verenigingen …

Wij kunnen ook bier op maat brouwen voor verenigingen, cafés, etc… Dit kan in oplages van 200 liter (ongeveer 25 dozen op fles). Afvullen kan momenteel enkel op fles. Wij bekijken of we op termijn ook de optie om op vat te produceren willen voorzien.

Voor een offerte kan u contact opnemen met brouwerij@tripeljohanna.be . Kostprijs schommelt tussen €600 & €1000 afhankelijk van het type bier.