BlommeCaes Brewery was founded in 2017 as a side project. Back then, I started experimenting with a brew package that I bought online. It did not take long before I started with my own recipes. To improve my theoretical knowledige, I followed a brewing course at CVO Brussels in 2018. With the professional help from this course, I'm now creating and improving recipes on a monthly base.
Johanna Triple is het eerste recept dat onze woonkamer heeft verlaten en te koop is in de regio Gent-Zulte-Deinze. We maken hiervoor gebruik van Craywinckelhof Brewery to brew the recipe on a larger scale. In December 2020 we extended the assortment with Brigitta, een verzuurd fruitbier & een Limited Edition Johanna – gerijpt op Calvados-vat. Onze bieren zijn te koop in onze webshop or in lokale drink stores such as De Hopduvel and Drinkcenter De Fruyt.
In December 2021 zijn we in volle corona-tijd met ons gezin verhuisd naar Olsene, een gemeente tussen Zulte en Deinze. In onze nieuwe woning hebben we een ruimte voorzien voor een grotere brouwinstallatie en proefsessies. Op die manier krijgt ook Olsene er straks dus een officiële brouwerij bij. Klik hier voor meer info over onze brouw installatie.
Stay in touch!
Do you want to know more about Blommecaes Brewery and subscribe to the latest information? Sign up for our newsletter below!

The style of the brewery
Met Brouwerij Blommecaes wil ik trouw blijven aan de rijke geschiedenis van ons Belgisch bierland. Voor de meeste van mijn recepten vertrek ik daarom van de historische bierstijlen waar we best trots op mogen zijn, zoals Saison, Tripel, Oudbruin, Lambic etc… Wel probeer ik deze steeds een eigentijdse toets te geven, de wereld staat immers niet stil. Hiervoor maak ik gebruik van nieuwe brouwtechnieken, of combineer ik verschillende stijlen om tot een verrassend resultaat te komen.
De focus in onze brouwerij ligt op gist, het ingrediënt dat Belgische bieren zijn unieke karakter geeft. Wij proberen steeds bieren te brouwen waar de giststam een prominente rol in speelt, en experimenteren ook met verschillende gisten om een recept te verfijnen. Op termijn zullen we ook verder gaan experimenteren met wilde gisten, en eigen opkweek van gisten om een uniek pallet te bekomen.
In de zomer van 2022 nemen wij onze eigen brouwinstallatie van 200 liter in gebruik. Jaarlijks zullen wij een 6-tal nieuwe recepten uitbrengen, gefabriceerd in Olsene. Dit zullen veelal experimentele biertypes zijn, waar focus voor verkoop ligt op onze eigen webshop, bierfestivals en onze ambassadeur-groothandels. Onze bekendere bieren zoals Johanna blijven we produceren bij Craeywinckelhof omwille van de oplages.
Johanna & Brigitta beers
Our first beer, Johanna, was originally developed for my wedding in 2019 with my wonderful wife. It's a beer with a fruity touch thanks to a fermentation at high temperature. The beer has an alcohol level of 8.5% and a nice, creamy foam head. Johanna is made with 3 distinct types of barley malt and German aroma hops.
We now also sell a 2nd limited edition of Johanna , aged on calvados barrel. In total we have 250 bottles of 75cl available. This beer has a creamy feel from the barrel aging, and a slight oak note in the nose. The extra aging supports Johanna's mouth feel and adds further complexity to the taste profile.
Our second beer, Brigitta is also named after a strong woman: my grandmother. It is the second beer launched by our brewery. Brigitta is a 'kettle sour' style beer with mixed fermentation and addition of blueberries. Brigitta is made with oat, barley and Slovenian aroma hop. We added blueberry juice for a funky sour fruit flavour. Brigitta is a beer which continues to evolve in the bottle.
Points of sale
Click here for list of all our points of sale in Belgium
You can also buy our beers online i the webshop. More inf about the shipping options can be find on this page .