Categorieƫn
Recepten

Af en toe loopt het ook eens mis…

Brouwen is experimenteren en dus loopt het soms ook eens fout. Een omgestoten emmer, een slecht werkende gist of een bier dat gewoon niet lekker smaakt, ik heb het ondertussen allemaal meegemaakt.

Helaas is ook het ‘champagnebier’ dat we begin Februari hebben gebotteld, mislukt. Vandaag heb ik het bier voor het eerst geproefd, maar het is overduidelijk dat niet alle suikers zijn vergist. Ik had al een vermoeden na de eerste vergisting, maar dat is nu dus helemaal zeker. Dat wordt dus een 40-tal flessen uitgieten in de gootsteen.

De reden? Waarschijnlijk is de gist die ik gebruikte onvoldoende bestand tegen het hoge alcocholpercentage dat ik wou bekomen. De gist was ook al wat ouder en dus misschien ook al wat minder ‘gezond’. Binnenkort proberen we het dus gewoon nog eens opnieuw met een andere gist!

Het ‘mislukte’ bier

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *