Onze huisbrouwerij

Hobbybrouwerij BlommeCaes is een project dat rond 2016 werd opgestart, toen ik online een eerste brouwketel kocht. Sindsdien probeer ik elke maand te experimenteren met een nieuw recept. Ik maak telkens ongeveer 30 liter wort (een mix van water, mout en hop), die vervolgens vergist in een tot temperatuurkast omgebouwde koelkast. Elk recept heeft zijn eigen nummer, en we zijn ondertussen bij ‘experiment 26’ aanbeland. In totaal dus meer dan 500 liter bier, en daar zijn we behoorlijk trots op.

Ondertussen zijn er een 3-tal recepten die volledig zijn afgewerkt en die door vrienden en familie zijn goed bevonden. Die willen we graag op iets grotere schaal in de markt brengen:

  • Tripel Johanna – een blond hooggistend bier met een toets van sinaas en citrus. De mooie schuimkraag komt uitsluitend van gerstmout.
  • Saison Gantoise – een lokale variant op deze Waalse bierstijl. Een ver uitgegist bier met een zeer frisse afdronk. Perfect voor een mooie zomerdag
  • Een pils die nog een naam moet krijgen. We staan open voor suggesties!

De Tripel Johanna lieten we in de zomer van 2019 op grotere schaal brouwen bij Craywinckelhof. Ondertussen zijn hiervan reeds 1600 liter gebrouwen. Het bier is te verkrijgen in de betere Gentse bierwinkel.

Sfeerbeeld bierflesjes
Huisproevertjes

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *