Tripel johanna

Tripel Johanna

Het verhaal van Johanna

Tripel Johanna is een fruitig, blond bier, ontwikkeld in Gent. Johanna is een bier in de tripel stijl met hergisting op fles van 8.5% alc. en een toets van citrus en sinaas.

Johanna is ontstaan als ode aan Hanne, de vrouw waarmee ik in 2019 in het huwelijksbootje stapte. Het is een bier vol pit met een fruitige toets dankzij de vergisting op hoge temperatuur. Het bier bevat 8.5% alcohol en een mooie, volle schuimkraag. Johanna wordt gemaakt met 3 verschillende gerstmouten en Duitse aromahop. Een bier met lange afdronk en een subtiele bittertoets. Johanna is het eerste bier dat door bierfirma & nanobrouwerij Blommecaes op de markt is gebracht.

Smaak van Tripel Johanna

De smaak van dit bier is in grote mate te danken aan het gebruik van een Amerikaanse giststam. Johanna wordt gemaakt met de traditionele bier ingrediënten: mout, hop, water & gist. Aan het wort wordt een kleine hoeveelheid suiker toegevoegd.

Er is nu ook een speciale, gelimiteerde 2020 editie van Johanna beschikbaar, gelagerd op whiskey-vat. Van dit bier zijn in totaal 250 flessen van 75cl beschikbaar. Dit bier heeft een duidelijke whiskey-toets door rijping op vat, en in de neus is een lichte houtgeur merkbaar. De extra lagering zorgt voor een verdere evolutie van Johanna’s smaakpatroon en een complexe, volle smaak. Bestellen mogelijk zolang de voorraad strekt via onze webshop en in een beperkte selectie van drankhandels.

Onze bieren
Onze Bieren

Over de brouwerij

Brouwerij BlommeCaes is ontstaan in 2017 als een hobby-project. Ik ging toen aan de slag met een startpakket ‘bierbrouwen’ en begon al snel te experimenteren met een aantal eigen recepten. Om mijn theoretische kennis te verbeteren volgde ik in 2018 in avondonderwijs bij CVO Brussel een cursus bierbrouwen. Met behulp van de geleerde technieken verfijn ik nu maandelijks de verschillende recepten.

Met Blommecaes wil ik trouw blijven aan de rijke geschiedenis van ons Belgisch bierland. Voor de meeste van mijn recepten vertrek ik daarom van de historische bierstijlen waar we best trots op mogen zijn, zoals Saison, Tripel, Oudbruin, Lambic etc… Wel probeer ik deze steeds een eigentijdse toets te geven, de wereld staat immers niet stil. Hiervoor maak ik gebruik van nieuwe brouwtechnieken, of combineer ik verschillende stijlen om tot een verrassend resultaat te komen. Een IPA zullen we dus niet meteen uitbrengen, maar een combinatie van een Britse en Belgische stijl zien we dan wel weer helemaal zitten!

Johanna is het eerste recept dat onze woonkamer heeft verlaten en ook te koop is in de regio Gent en in onze webshop. We maken hiervoor gebruik van Brouwerij Craywinckelhof die het recept in grotere oplage voor ons brouwt. SInds December 2020 is het geassortiment uitgebreid met Brigitta, een verzuurd fruitbier & een Limited Edition Johanna – gerijpt op whiskey-vaten.

Op dit moment experimenteren wij op een kleine brouwinstallatie van 30L en worden alle bieren extern gebrouwen. We hopen echter op middellange termijn een eigen nanobrouwerij van 150 liter op te starten en zo extra recepten te kunnen lanceren.